5 θεματικά πάρκα για τα παιδιά σας στην Αττική

March 7, 2023

Το παιχνίδι σε ένα όμορφο και προσεγμένο φυσικό περιβάλλον βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να έρθουν σε επαφή με δραστηριότητες και ζωάκια που δεν τα έχουν στην καθημερινότητα τους. Τα παιδιά που μεγαλώνουν στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις είναι θετικό να τα φέρνουμε σε επαφή με τη φύση, περνώντας πολύτιμο χρόνο σε ένα όμορφο περιβάλλον αποκτώντας καινούργια ερεθίσματα και φυσικά καλύτερη ψυχική υγεία.

Για τους γονείς είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουν στα παιδιά περισσότερα ερεθίσματα μέσα από δημιουργικές ασχολίες και ατελείωτο παιχνίδι σε περιβάλλοντα που βρίσκονται κοντά στη φύση, σε μεγάλες εκτάσεις μακριά από τις πολυκατοικίες και το καυσαέριο της πόλης. Όπως, επίσης, είναι σημαντικό να διοργανώνουμε εξόδους με φίλους για να επικοινωνούν σωστά τα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγουμε όσο γίνεται την πολύωρη έκθεση τους σε κινητά ή laptop.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις παιδικές χαράς που αναβαθμίζονται, ξεπηδούν στην Αττική ολοένα και περισσότερα θεματικά πάρκα συγκεντρώνοντας επισκέπτες που θέλουν να περάσουν δημιοτργικά το χρόνο τους.

Στην Αττική υπάρχουν πέντε θεματικά πάρκα για ξέγνοιαστες στιγμές μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπου μπορούν μικροί και μεγάλοι, να έρθουν σε επαφή με ζωάκια, να παίξουν σε τεράστιες εκτάσεις και να μάθουν χρήσιμα πράγματα για την αγροτική ζωή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και θα επιστρέψουν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Γαϊδουροχώρα -Ελληνικό κέντρο για το γαϊδούρι

Η Γαϊδουροχώρα βρίσκεται περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, σε μια μεγάλη έκταση έξω από το Κορωπί με θέα τα βουνά. Το επισκέψιμο πάρκο φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τα γαϊδουράκια, τα οποία ζουν σε ένα προστατευμένο φυσικό τοπίο έχοντας δημιουργήσει τη δική τους κοινωνία.Στάβλοι περιποιημένοι και πεντακάθαροι, τα παιδιά θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τα γαϊδουράκια, θα έρθουν σε επαφή μαζί τους αφού μπορούν να τα χαϊδέψουν, να τα καθαρίσουν και να τα ταΐσουν πάντα με την καθοδήγηση του εκπαιδευμένου προσωπικού.

Στη γαϊδουροχώρα θα συμμετέχετε στη ξενάγηση που γίνεται και στη συνέχεια μπορείτε να περιπλανηθείτε και στον υπόλοιπο χώρο όπου ζουν κουνελάκια, κοτούλες και πάπιες. Να θυμάστε πως μεταξύ 14.00-15.00 τα γαϊδουράκια παίρνουν το μεσημεριανό τους και δεν συμμετέχουν στα προγράμματα.

Πάνω από τους στάβλους υπάρχει ένας χώρος όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να καθίσουν, σε ένα σκηνικό που θυμίζει γουέστερν, να απολαύσουν τον καφέ του ή να φέρουν σνακ κάνοντας πικ-νικ.

 

Πάρκο Δεινοσαύρων

Στην Κερατέα υπάρχει ένα μεγάλο υπαίθριο πάρκο όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται το πάρκο των δεινοσαύρων. Στο πολιτιστικό πάρκο φιλοξενούνται τα εντυπωσιακά ομοιώματα δεινοσαύρων όπου έζησαν στη γη εκατομμύρια χρόνια πριν.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δεινόσαυρους

Όλα τα εκθέματα που θα δουν οι επισκέπτες είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και ο σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Μέσα στο πολιτιστικό πάρκο υπάρχει το υπαίθριο μουσείο ελληνικής λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.

Κάνοντας μια βόλτα και στα περίχωρα του πάρκου οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, συναντούν αμπελώνες, σπάνιες μονάδες οινοποίησης, αλώνια, νερόμυλο, ξυλόφουρνο όπου μπορούν να λάβουν μέρος και σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα «βότανα και μυρωδικά», «παλιά επαγγέλματα», «ψωμί» κ.α.

Το τρενάκι περιμένει τα παιδιά να τα ξεναγήσει στο πάρκο

Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο πολιτιστικό πάρκο που απλώνεται σε μία έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων, και να πάρουν μέρος σε αρκετές δράστηριότητες, εκτίως των βασικών προγραμμάτων.

 

ΚΠΙΣΝ

Το πάρκο Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται μέσα στη πόλη και όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του έχει γίνει πόλος έλξης των οικογενειών. Μέσα σε μια τεράστια έκταση τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες, μάλιστα οι περισσότερες χωρίς κόστος, ενώ υπάρχει παιδική χαρά για ατελείωτο παιχνίδι σε ένα φυσικό περιβάλλον που τίποτα δεν θυμίζει πως το πάρκο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

Το Κέντρο ΠΟλιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάθε μήνα υπάρχουν αθλητικά δωρεάν προγράμματα για τα παιδιά. Μεταξύ άλλων μπορούν να λάβουν μέρος σε μαθήματα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, δημιουργική ενόργανη, ενώ μεγάλη ζήτηση έχουν τα προγράμματα καγιάκ στο κανάλι και παιχνίδι για οικογένειες όπου τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα διασκεδάσουν και θα περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους μέσα από αθλητικές δραστηριότητες δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

 

Farma Moo

Στην Ανατολική Αττική, στην κοιλάδα της Ντάριζας, δίπλα στο ποτάμι και ανάμεσα στις πλαγιές της Πεντέλης, απλώνεται μέσα σε 40 χιλιάδες τετραγωνικά η Farma Moo.

Η φάρμα

Πρόκειται για ένα αγρόκτημα όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την πόλη και να έρθουν σε επαφή με την αγροτική ζωή, να διαλέξουν λαχανικά και να καλλιεργήσουν το δικό τους βιολογικό περιβόλι. Φυσικά, από αυτό το όμορφο τοπίο, μέσα στη φύση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζωάκια. Κοτούλες, κατσικάκια και προβατάκια, πάπιες, χήνες και γαϊδουράκια είναι από τα ζωάκια που ζουν σε ένα φυσικό τοπίο και τα παιδιά θα τα δουν από κοντά.

Παιχνίδι σε ένα φυσικό περιβάλλον
Το όμορφο περιβόλι είναι η ιδανική επιλογή για μια βόλτα το Σαββατοκύριακο, καθώς έχει άπλετο χώρο για να απολαύσουν τα παιδιά παιχνίδι, να γνωρίσουν την αγροτική ζωή, ενώ υπάρχει εστιατόριο για να κάνετε ένα διάλειμμα πίνοντας καφέ και τρώγοντας μεσημεριανό γεύμα.

 

Κηποπαιδεία

Η Κηποπαιδεία είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης, στη περιοχή της Παλλήνης, όπου το παιχνίδι λαμβάνει μέρος σε ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι αναντικατάστατο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός με ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προσαρμόζονται ανάλογα πάντα την ηλικία του παιδιού.

Στον εξωτερικό χώρο τα παιδιά εκτός από ελεύθερο παιχνίδι που βοηθάει τη φαντασία τους και την έκφραση τους απολαμβάνουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού, αθλητικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής.

Ατελείωτο παιχνίδι σε ένα περιποιημένο και όμορφο χώρο
Στον εσωτερικό χώρος τα παιδιά δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στο θεατρικό παιχνίδι, στη ζωγραφική και τις κατασκευές, στη yoga και τον χορό, ενώ τα παιδιά μέχρι 3 ετών θα παίξουν σε μια ειδική σχεδιασμένη αίθουσα για το ηλικιακό του γκρουπ πάντα με την παρουσία των παιδαγωγών.

Πηγή: iefimerida.gr

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Κατηγορίες

Γονείς/Μέλη

Πληροφορίες

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!