Πρόταση Βιβλίου: Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι

March 16, 2023

Τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι σίγουρα τη γνωρίζεις.
Ίσως, μάλιστα, να έχεις ακούσει και κάποιες από τις ιστορίες που συνδέονται με τον Τσαϊκόφσκι, τη μουσική ή το μπαλέτο…
‼️ Ε, λοιπόν, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ή μάλλον
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

🐭🎹 Διάβασε το «Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι» και μάθε πώς ένα ποντίκι που γεννήθηκε στο πιάνο του κύριου Τσαϊκόφσκι οδήγησε τον συνθέτη, μέσα από μια σειρά ευφάνταστων συμπτώσεων, στη δημιουργία της «Λίμνης των Κύκνων»!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προήλθαν οι πιο φαντασμαγορικές κινήσεις στο μπαλέτο; Πώς εμπνεύστηκε ο Τσαϊκόφσκι τη Λίμνη των Κύκνων; Πώς οι χορεύτριες της όπερας απέκτησαν την πρώτη τους τουτού; Ίσως ένα ποντίκι, ένα δυναμικό ποντίκι, να είχε σχέση με όλα αυτά… Ίσως και μια γάτα… Ίσως και άλλα ζώα, το καθένα με τις μαγικές του κινήσεις! Μπορείτε να το φανταστείτε;

Αν όχι, σας προτείνουμε το παραμύθι της Μυρτώς Μποκολίνη “Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι”, μια μελωδική, αρμονική ιστορία που, πατώντας πάνω σε κλασικές αφηγήσεις, διαδραματίζεται μέσα και έξω από ένα μεγάλο αρχοντικό, στο οποίο ακούγονται ονειρικές μουσικές, καθώς ο ιδιοκτήτης του είναι σπουδαίος μουσικός! Κι από τις μουσικές αυτές γεννιέται και ένας μαγικός χορός! Το πώς; Ε, αυτό δεν θα το μάθετε από εμάς! Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι στην απάντηση μας οδηγεί μια σειρά από ευφάνταστες συμπτώσεις και μικροπεριπέτειες.

Η Μυρτώ Μποκολίνη κάνει ντεμπούτο στο παιδικό βιβλίο με μια ιστορία που φανερώνει την αγάπη της για τη μουσική και τον χορό, με την εικονογράφηση της Άννας Τζώρτζη να αποτελεί εξίσου σημαντικό με τον λόγο παράγοντα στο βιβλίο.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και σίγουρα… εμπνέει.

Αποκτήστε το Βιβλίο Εδώ

 

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Κατηγορίες

Γονείς/Μέλη

Πληροφορίες

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!