Κόμικς και Παιδιά

March 16, 2023
Batman-Fortress-8-2-(1)
Lucky-Luke-–-Ballad-of-the-Daltons-3

 

Όλοι μας ως παιδιά, ανοίξαμε ένα βιβλίο με Comic και ταυτιστήκαμε με τους σούπερ ήρωες ή τις αγαθές καλικατούρες με τα ανθρώπινα ελαττώματά τους.

Ο Μίκι Μάους, ο Λούκι Λουκ και οι υπερήρωες όπως ο Batman
κυριάρχησαν στην παιδική μας φαντασία και πάντα θα είμαστε ευγνώμονες που μας εισήγαγαν στις πρώτες μας παιδικές αναγνώσεις.

Συγκεκριμένα, Τα κόμικς (αγγλικά: comics), είναι η μίατη τέχνη και αναφέρεται ως μια μορφή οπτικής εικόνας που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες, που συνήθως συνδυάζονται με κείμενο, το οποίο ως εκφερόμενος λόγος τοποθετείται σε συννεφάκια κειμένου, ως περιγραφή σε λεζάντες, ως ηχητικό. εφέ σε συννεφάκι με αιχμές, κ.λπ.

Τα κόμικς με τη σημερινή τους μορφή έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές του 20ου αιώνα από την Marvel και την DC Comics, με τους γνωστούς υπερήρωες Batman, Spiderman, Superman και Captain America. Την ίδια περίπου περίοδο δημιουργείται ο Mickey Mouse από τη Disney.

Η ένταξη των κόμικς στην αναγνωστική ατζέντα του παιδιού σας, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Τα όσα μπορούν να έχουν τα παιδιά σας διαβάζοντας κόμικς είναι πολυποίκιλα και ευεργετικά:

Συγκεκριμένα:

  • Η έκφραση των σχεδίων κόμικς διευκολύνει τα παιδιά να παρακολουθούν την ιστορία, γιατί βλέπουν τις ακολουθίες δομημένες σε κουκίδες. Με αυτόν τον τρόπο, ακολουθούν μια συνοχή και εμπλουτίζουν και το λεξιλόγιό τους.
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια ερεθισμάτων για την αναζήτηση γνώσης.
  • Επιπλέον, το γεγονός ότι η ανάγνωση ενός κόμικ είναι μια σύνθετη διαδικασία ταυτόχρονης πρόσληψης εικόνων και λέξεων, έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί η ικανότητα να σκέφτονται συνθετικά .
  • Η προσέγγιση «δύσκολων» θεμάτων (ρατσισμός, πόλεμος, μετανάστευση κ.λπ.), μπορεί να γίνει με έναν ανάλαφρο και αποτελεσματικό τρόπο.

Τα παιδιά έχουν τη φαντασία τους για να εμφανίσουν τη δική τους οπτική και μετά αξιοποιώντας την 9η τέχνη τους διαμορφώνουν και τους συνθέτουν.

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Κατηγορίες

Γονείς/Μέλη

Πληροφορίες

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!