Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών εκτός σπιτιού

March 14, 2023

 

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τα παιδιά αλλά και εσάς τους γονείς, από τη στιγμή που το παιδί σας έφτασε τα 2 έτη και που επιτέλους έχετε την δυνατότητα να βγείτε έξω και να απολαύσετε εξωτερικές δραστηριότητες μαζί του!

Αυτά τα πρώτα 2 χρόνια ήταν δύσκολα, διότι το μικρό σας ήταν ακόμα βρέφος και αρκετές εξωτερικές δραστηριότητες γινόντουσαν πολύ δύσκολα μιας και έπρεπε το μωράκι σας να ακολουθεί πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα καθημερινά. Πόσο μάλλον εσείς ως γονείς αυτά τα 2 πρώτα χρόνια απομονωθήκατε και μειώσατε το σύνολο των εξωτερικών σας δραστηριοτήτων.

Μην ανυσηχείτε όμως διότι έφτασε η στιγμή που μπορείτε να κάνετε τα περισσότερα πράγματα πλέον με το 2 ετών παιδί σας! Εάν όχι τα περισσότερα… πολλά από αυτά που δεν κάνατε όλο αυτό το διάστημα!

Είναι βέβαιο ότι η βόλτα και το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο έχει οφέλη τόσο για μας, όσο και για τα παιδιά. Αρχικά, το σώμα μας γυμνάζεται και εκτονώνει την ενέργεια του, με αποτέλεσμα να έχουμε οφέλη και στην ψυχική μας υγεία. Από την άλλη, η κοινωνικοποίηση του παιδιού μας είναι πολύ σημαντική, καθώς παίρνει αμέτρητα καινούρια ερεθίσματα από καινούριους ανθρώπους, εικόνες και μέρη που βλέπει.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες ιδέες για Δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών εκτός σπιτιού. Φυσικά δεν είναι όλες, αλλά κάποιες αρχικές βασικές και εύκολες δραστηριότητες για αυτή την ηλικία.

Διασκέδαση στον Κήπο

Στους εξωτερικούς χώρους όπως ο κήπος του σπιτιού τα παιδιά 2 ετών βρίσκουν δραστηριότητες όπου μπορούν πραγματικά να ξεφαντώσουν. Δε χρειάζεται να έχεις πολλά πράγματα, αυτά κάτι θα βρουν που θα τους κινίσει το ενδιαφέρον και θα παίξουν μαζί του!

Πάρκα & Παιδικές Χαρές

Έφτασε η ώρα που μπορεί πλέον σιγά σιγά μόνο του να εξερευνεί το σύνολο των παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που προσφέρει ένα πάρκο ή μια παιδική χαρά! Πάντα από κοντά, το βοηθάτε να πειραματιστεί με ότι το ενδιαφέρει περισσότερο, αλλά το αφήνετε (υπό τη πολύ κοντινή επίβλεψη σας) να δοκιμάσει μόνο του αρκετά πιο baby παιχνίδια που προσφέρουν αρκετές παιδικές χαρές και πάρκα. Μπορείς να δεις μερικές ιδέες και προτάσεις για Πάρκα και Παιδικές Χαρές εδώ

Παιδότοποι
Αγαπημένος προορισμός! Υπάρχουν πολλοί χώροι που το παιδί σας μπορεί να παίξει σε ένα αρκετά προστατευμένο περιβάλλον, υπό την επίβλεψη του καταρτισμένου προσωπικού που βρίσκονται μέσα στον παιδότοπο για να προσέχουν και να καθοδηγούν το παιδί σας, ενώ εσείς χαλαρώνετε και πίνετε επιτέλους ήρεμη και ήρεμος ένα καφέ! Βρείτε εδώ Παιδότοπους κοντά σε εσάς ή οπουδήποτε αλλού βρίσκετε.

Φάρμες και Πάρκα με Ζώα
Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε κοντά σας κάποιο πάρκο με ζωάκια είναι μια ιδανική ευκαιρία για να έρθει το παιδί σε επαφή με την φύση. Και ακόμα και εάν δεν βρίσκεστε κοντά, υπάρχουν αρκετοί κοντινοί προορισμοί που μπορείτε να έρθει το παιδί σας αλλά και εσείς σε επαφή με ζωάκια και τη φύση. Σας προτείνουμε μερικές εδώ

Παιχνίδι Με Μπάλες & Μπαλόνια
Ναι. Το πρώτο αγαπημένο παιχνίδι των περισσοτέρων από εμάς είναι και το δικό τους πρώτο αγαπημένο παιχνίδι! Μια μπάλα δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Να έχετε πάντα μαζί σας μια (πχ στο αυτοκίνητο εάν πάτε μια εκδρομή ή εάν πάτε σε ένα πάρκο). Βέβαια θα χρειστούμε ελεύθερο χώρο για παιχνίδια με τη μπάλα, αλλά αυτό το αφήνουμε σε εσάς!

Πικνίκ
Τι πιο ωραίο από το να επισκεφτείτε, μια μέρα που θα κάνει και καλό καιρό, ένα μέρος στη φύση που θα μπορέσετε να στρώσετε κάτω το τραπεζομάντηλο σας (ή ότι άλλο θέλετε εσείς φυσικά!) και να γευτείτε μικρά σνακς και φαγητό, περιτυγυρισμένοι από δέντρα φυτά και καθαρό αέρα πάνω από όλα! Υπάρχουν πολλά μέρη, όπου και να βρίσκετε στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να πάτε και να απολαύσετε μια τέτοια εμπειρία όλη η οικογένεια μαζί. Τα μικρά σας θα περάσουν υπέροχα! (μη ξεχάσετε να έχετε και μια μπάλα που λέγαμε παραπάνω!).

Ποδήλατο

Σε αυτή την ηλικία των 2 ετών ξεκινάνε συνήθως να κάνουν και ποδήλατο (με βοηθητικές φυσικά!)

Κυνηγητό 

Το τρέξιμο είναι η καλύτερη γυμναστική. Παίξτε ελευθέρα με τα παιδιά σας μέχρι να κουραστείτε!

Κολύμπι στη Θάλασσα & Παιχνίδι στην Άμμο

Αυτό το καλοκαίρι φυσικά, θα γίνει το αγαπημένο του παιδιού σας. Θάλασσα, νερό, άμμος, κουβαδάκια, φτυαράκια και όλα τα συναφή, θα προσφέρουν στο παιδί σας απίστευτα χαρούμενες στιγμές! Το ίδιο και σε εσάς φυσικά! Μη ξεχνάτε βέβαια τη κατάλληλη προστασία για τον ήλιο, όπως αντηλιακά, καπελάκια, μπλουζίτσες θαλάσσης και αρκετά διαλείματα κάτω από τη σκιά, έτσι ώστε το παιδί σας να παίξει με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ EVENTS ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ 

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Τί ψάχνεις για το παιδί σου;

Βρες ιδέες και προτάσεις για δραστηριότητες για το παιδί σου σε όλη την Ελλάδα!

Κατηγορίες

Γονείς/Μέλη

Πληροφορίες

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!

Επιστροφή στην Αρχική

2023 Playday.gr – Οδηγός Δραστηριοτήτων για Παιδιά Όλων των Ηλικιών!